dilluns, 20 de gener del 2014

Taller: xarxes socials

Aquest darrer taller s’ha enfocat en conèixer les xarxes social i les plataformes socials educatives com és el cas d’Edmodo, el qual ens servirà en un futur com a eina de treball a les aules, ja que de cada cop més s’introdueixen les xarxes socials en l’educació.

Per poder accedir al nostre grup Camina caminaràs es necessita el següent codi: u3t77c  Aquí us adjunto l’enllaç el qual us durà directament al nostre grup dintre d’edmodo: Camina Caminaràs

Reflexions 
La nostra proposta didàctica va dirigida als nins i nines de 2n curs de primer cicle d’Educació Primària.
Les activitats que presentem a Edmodo van totalment relacionades amb el nostre projecte elegit a principi de curs sobre Els nostres pobles.
Som conscients de la necessitat sobre la transversalitat dins les aules, per aquest motiu treballem un mateix contingut a partir de diferents àrees.

Les tasques que nosaltres hem proposat a Edmodo van relacionades amb les següents àrees: Matemàtiques, Música, Llengua Catalana i finalment Coneixement del Medi.

Per altra banda, hem introduït a Camina Caminaràs, les tasques que hem realitzat al llarg del curs, aquestes tasques són: Coneixem els nostres pobles? On diries què es troba...?, Identifiquem els instruments!, Cova de’n Xoroi i per acabar S’Horta geomètrica.


Amb aquestes tasques hem intentat relacionar el contingut d’Els nostres pobles, amb diferents àrees, per demostrar que una mateixa temàtica es pot ensenyar i fer aprendre des de diferents àrees i sobretot des de diferents punts de vista, simplement es necessita fer ús de la imaginació.

El fet de treballar a partir de les TIC, és un element motivant per a ells, i juntament amb la motivació arriba l’aprenentatge, per tant si com més ganes de treballar tenen els educands a la vegada aprenen més és un estri que val la pena aplicar a Educació primària per aconseguir millor resultats acadèmics.

El fet que les xarxes socials agafin de cada cop més importància provoca que els nins i nines de cada cop les utilitzin més, és per aquesta raó que des de l’escolta hem d’utilitzar-les per ensenyar-los a utilitzar-les de forma conscient i sabent el que fan, és a dir treballant de manera segura amb elles.

Juntament amb els companys de classe vam realitzar un debat en el qual uns es trobaven a favor i altres en contra de les xarxes socials dins l’educació. El debat es va dur a terme mitjançant la xarxa social Twitter a #edubate a partir d’aquest debat vam poder contemplar moltes i diferents opinons, com ja he esmentat abans unes a favor i altres en contra de les xarxes socials.
Les conclusions que en vaig extreure entre unes i altre opinions fou que certament les xarxes socials de cada cop estan agafant més i més importància dins les nostres vides, fins i tot a la vida diària.
 Per aquesta raó és necessari introduir les xarxes socials a primària, perquè comencin a experimentar i tractar amb elles, la finalitat és que aprenguin a utilitzar-les amb criteri i sobretot conèixer els perills i els beneficis que aquestes aporten.
Ja que fora de l’escola faran us de les xarxes socials, per tant el meu punt de vista és que es comenci a treballar de bon peu coneixent en què consisteixen aquests i perquè i com utilitzar-les, el fet de que entenguin la importància d’aquestes en un futur pot prevenir problemes seriosos que actualment podem trobar degut a la mala utilització de les xarxes socials.
En conclusió és una tasca de la qual en treurem molt profit, ja que no només l'utilitzarem per aquesta assignatura, sinó quan treballem a una escola, tot i que potser no utilitzem Edmodo, almanco coneixerem el seu funcionament. I com he dit abans és una bona oportunitat perquè el sinfants aprenguin a treballar a partir de les xarxes socials de manera adequada, hi ha moltes i diferents opinions, per tant trobarem lloc on s'aplicaran les xarxes socials dins les aules i en canvi d'altres on refusaran aquesta proposta. 

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada